TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

GI - Glykemisk Indeks

Glykemisk indeks (GI) forteller noe om hvordan en matvare påvirker blodsukkeret.
Tidligere ble GI regnet ut med hvitt brød som utgangspunkt (hvitt brød = 100 GI), men i de senere år er det som regel GI verdi utifra at glukose = 100.

GI

BeskrivelseGI (glukose)GI (hvitt brød)
All Bran (branflakes)5474
Appelsin4359
Appelsinjuice5271
Bagel7299
Baguette95130
Banan6184
Brød, rug, grovt5879
Bygg, helkorn2534
Cornflakes88121
Eple3852
Eplejuice3345
Fruktose1926
Glukose100137
Grønne erter4764
Hamburgerbrød6184
Havregrynsgrøt6589
Helmelk3244
Honning92126
Hvetebrød73100
Hvetebrød (fullkorn)73100
Hvetekorn, hele kokt4156
Hvetepuffer80110
Hvite bønner (boks)5170
Iskrem5069
Jordnøtter1115
Kidney bønner (boks)5474
Kidney bønnner3142
Kikerter3447
Kikerter (boks)4460
Knekkebrød6995
Korn (hele)2636
Laktose4258
Lettmelk3447
Linser2636
Maischips7299
Maiskorn5879
Makaroni4764
Maltose111152
Müsli7096
Pannekaker6792
Pitabrød5778
Pizza (gjennomsnitt)6082
Pommes frites75103
Poteter (bakt)85116
Poteter (kokt)5879
Potetgull5677
Potetmos (hjemmelaget)7299
Potetmos (pulver)88121
Puffet ris96132
Ris (jasmin)5981
Ris (parboiled)5069
Ris (råris)5981
Ris, brun (naturris)5575
Riskaker6488
Rosiner6893
Rugbrød (fullkorn)6589
Rugbrød (hele korn - pumpernickel)5069
Ryvita, knekkebrød6488
Soyabønner1521
Spaghetti4967
Spaghetti (fullkorn)4562
Sukker6184
Søtpoteter5170
Vaniljesaus4359
Weetabix80110
Yams5474
Yoghurt3852

Del på Facebook