TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok
Forced Reps
Dette er en teknikk som skal hjelpe deg til å utføre noen ekstra repetisjoner som du ellers ikke ville ha klart. Om det f.eks. er helt tomt etter 10 repetisjoner kan du bruke 'forced reps' til å tvinge ut 2-4 ekstra reps.

Måten dette gjøres på er at du får hjelp fra en treningspartner. F.eks. ved benkpress kan du la noen gi stangen et lite løft mens du presser opp fra brystet. Det er viktig at den som hjelper deg er inneforstått med hvordan 'forced reps' fungerer. Det er snakk om så lite drahjelp som mulig.

Du skal bare få hjelp til de få grammene som gjør at du ikke klarer å presse den opp selv. Dersom han drar opp stangen med stor kraft er hele prinsippet med teknikken borte.

For øvelser der du bare benytter en arm (f.eks. liggende enarms hantelcurl) kan klare deg uten en treningspartner, men selv bruke den andre armen til å gi deg den hjelpen du trenger.

Dette er egentlig en mye bedre utførelse av 'forced reps' da en annen treningspartner vil ha problem med å vite nøyaktig hvor mye hjelp du trenger.
Kommentarer

Navn:  E-post: