TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok
Torsk i tomatsaus
|
Torsk er i en klasse for seg selv. Ikke bare når det gjelder smak, men også på at den er supersunn og kan lett tilbredes i en mengde ulike varianter.
Her er en velsmakende vri med tomatsaus. |
Ingrendienser for en porsjon
- 200 gram Benfri torskefilet med eller uten skinn
- 2-3 poteter
- 1/2 boks grovhakkede tomater (hermetiske)
- 1/2 finhakket sjalottløk
- 1/2 spiseskje olivenolje
- 1 ts chilisaus
- 1/2 dl fiskekraft (fiskebuljong)
- 1/2 ts finhakket basilikum
- 1/2 ts finhakket persille
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Begynn først med å koke potetene. Dette tar jo 20-30 minutter, så mens du venter på at de skal bli klar begynner du på sausen.
Sausen lager du ved å glasere løken litt i en gryte med oljen. Den skal bli myk, men ikke stekt.
Tilsett deretter tomatene, chilisausen og fiskebuljongen. Kok sausen på svak/middels varme til den er jevn og har fått en noe tykkere konsistens. Smak til underveis med salt og pepper.
Deretter damper du torskestykkene over en rist i 4-5 minutter. Etter dette legger du de over i gryten og lar torskestykkene trekke sammen med sausen til de er gjennomkokt (5-10 minutter).
Når potetene er ferdige er du klar til å servere.
De ferske urtene kan du strø over fisken og tomatsausen når du har lagt den opp på tallerkenen.
Næringsinnhold
Energi: 330 Kcal
Protein: 43 gram
Karbohydrat: 30 gram
Fett: 3,5 gram
Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under:
|
|