TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Naturlige fettforbrennere

Det finnes en rekke ulike fettforbrennere som man kan kjøpe fra helsekost. Enkelte fristes også til å importere noen med ulovlige ingredienser som f.eks. efedrin fra internett. Det finnes en rekke naturlige fettforbrennere som du kan benytte for å optimalisere fettforbrenningen din. Her ser vi nærmere på noen av de.

Hvordan kan de forbrenne fett?
Enkelte matvarer vil gi deg en liten økning i kroppstemperatur og stimulere metabolismen din (stoffskiftet). Dette vil igjen føre til at det benyttes mer energi i form av lagret fett.

Det sier seg selv at fettet ikke vil renne av deg, men kombinert med et fornuftig kosthold og trening vil dette optimalisere evnen kroppen din har til å benytte lagret fett som energikilde.

Grønn te
Grønn te har blitt benyttet i århundrer i Kina og har en rekke helsebringende effekter. Det kan forbedre insulinfølsomheten, forebygger høyt blodtrykk og har en mengde av antioksidanter. Det inneholder også koffein som gir en oppkvikkende effekt.

I denne sammenhengen er den viktigste egenskapen at den gir en naturlig økning i termogens (kroppstemperatur), noe som gir økt fettforbrenning. Så drikk gjerne 3 kopper om dagen. Det finnes forøvrig også tilgjengelig i pulverform og kan inntaes i form av kapsler.

Cayenne- / Chilipepper
Cayennepepper innholder stoffet capsaicin som stimulerer stoffskiftet, øker kroppstemperaturen, forbedrer blodsirkulasjonen og er også godt for immunforsvaret.

Benytt derfor chilipepper, cayennepepper eller evt. tabasco i mat eller spis det i form av tørket pulver (miks en teskje i et glass appelsinjuice). Det finnes også tilgjengelig i kapsler som kan kjøpes fra helsekost.

Ingefær
Dette er nok et termogent krydder som vil kunne gi deg forbedret fettforbrenning. Det er også kanskje det mest undervurderte krydderet i europeisk matlaging, så her er det bare å lete frem gode oppskrifter.

Hvitløk
Det finnes en rekke positive helse effekter av hvitløk, og noen av de innebærer at de øker nivåene av noradrenalin. Dette kan sørge for at kroppen frigjør mer frie fettsyrer, øker kroppstemperaturen og gir deg en mer effektiv forbrenning av fett.

Diskuter gjerne denne artikkelen i kommentarfeltet under:Kommentarer

Navn:  E-post: