TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Pastasalat med tunfisk og bønner

Man kan egentlig ikke få nok av variasjoner på tunfisk-salat, så her kommer enda en.

Dressing ingredienser:

2 ss Balsamico Vineddik
5 ss Olivenolje
1-2 ss Vann
1 ss Eple eddik
2-4 ss Sennep
Salt (etter smak)
Grovkvernet pepper (etter smak)

Bland alle ingrediensene godt, og smak på dressingen. Juster eventuelt med krydder for å oppnå den smaken du ønsker. PS! Denne dressingen trenger en del tid på å godgjøre seg, bla vil smaken av epleeddik være kraftig med det samme. Dette er helt normalt, og det vil dempe seg etter noen timer i kjøleskapet.

Tunfisksalat:
400g pasta
2 bokser Tunfisk
1/2 Rødløk
1 boks salatbønner

Først av alt skyller du tunfisken i vann, og det samme gjøres med salatbønnene. Disse kommer som regel i en sukkerlake, og denne er vi ikke interessert i. Det utgjør en mengde unyttige karbohydratersom vi ikke trenger. Skyll derfor bønnene godt i vann, før du putter dem i salatbollen sammenmed tunfisken. Tilsett den ferdigkokte pasta'n (pass på at denne er avkjølt i kaldt vann etter kokingen).Finhakk rødløken og putt den i salatbollen.

Da er det bare å helle den ferdige dressingen over salatblandingen, og blande det hele godt.

Salaten må nå hvile seg i et par timer i kjøleskapet før du prøvesmaker. Som nevnt er dette nødvendig for å dempe den kraftige eple-eddik smaken. PS! Bruk et lokk eller dekk til salatbollen med plastfolie slik at salaten ikke tørker ut.

Diskuter eller kommenter gjerne denne oppskriften under:



Kommentarer

Navn: E-post: