TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Pesto

Denne oppskriften passer vel kanskje ikke akkurat under en "sunn diett" i seg selv, da pesto inneholder svært mye energi. Men det inngår gjerne under tilberedning av diettmat som f.eks. laks eller torsk.

Derfor gir vi deg en oppskrift på hvordan du kan lage din egen pesto. Ferskere og bedre enn den du får kjøpt i butikken.

Du trenger
  • 1 stor bunt med basilikum (fersk)
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2-3 båter med hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 50g revet parmesan
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

Kutt basilikum (blader og stilk) i mindre biter og putt så dette sammen med pinjekjernene og hvitløken i en morter (stavmikser eller foodprocessor kan også brukes) og knus det godt.



Rør inn olivenoljen (tilsett den i en tynn stråle, mens du rører) og ha deretter i parmesan. Tilslutt smaker du til med salt og pepper.


Pesto holder seg relativt lenge om du oppbevarer det i et tett glass i kjøleskapet, så du trenger ikke å bruke opp alt med en gang.


Næringsinnhold

Energi: 516 kcal

Protein: 5 gr

Karbohydrat: 7 gr

Fett: 52 gr


Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under:



Kommentarer

Navn: E-post: