Ovnsstekt flatbiff med rosmarin (Svin)
Svinekjøtt kan være magert og samtidig en god kilde til protein.
Her er en oppskrift med flatbiff av svin. Sunt, enkelt og et perfekt måltid dersom du er på diett.
Ingrendienser for en porsjon
- 125 gr flatbiff av svin
- olivenolje
- Krydder (salt, pepper og rosmarin)
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen på 200 grader. Tørk av svinebiffen med litt papir for å fjerne eventuell væske og legg den i en plastpose. Hell deretter olje (3-4 ss) sammen med pepper, salt og rosmarin og bland det hele godt sammen.
Legg posen i kjøleskapet i 1-2 timer (har du hastverk kan du droppe dette). Med en godt oppvarmet panne (sterk varme) steker du biffen raskt på hver side i 30-60 sek (kun for å få en stekeflate som holder på saften) og legg de deretter over på et stekebrett som er dekket med aliminiumsfolie.
Sett platen inn i ovnen og la biffen godgjøre seg i ca 12-15 minutter (avhengig av tykkelsen). Har du et steketermometer, er biffen ferdig når termometeret viser 70 grader.
Server den som den er, eller lag en god salat som tilbehør.
Tilbehør
Er du på diett er dette et perfekt måltid som det er, eller med en lett salat. Ellers kan du kombinere med både pasta, poteter eller ris.
En enkel salat (som passer om du er på diett) kan du lage av:
- 2-3 cherrytomater som skjæres i halvdeler
- Isbergsalat
- Paprika
- Rødløk
Næringsinnhold
Energi: 132 Kcal
Protein: 28 gram
Karbohydrat: 0 gram
Fett: 2 gram
Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under: