TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

3 dagers program - hele kroppen på en trening

Dette programmet passer nok best for deg som er nybegynner siden det er satt opp ganske enkelt uten å måtte splitte kroppen opp i ulike treningsdager.

Det er likevel ikke noe i veien å benytte dette programmet som variasjon i en periode selv for deg som er litt mer erfaren.

Mandag: Trening
Tirsdag: Fri
Onsdag: Trening
Torsdag: Fri
Fredag: Trening
Lør/Søn: Fri

Du utfører bare 1 set per øvelse, men det kjøres til failure. Du skal med andre ord fortsette å med repetisjonen av øvelsen til muskelen ikke klarer mer. Skal du kjøre 8-10 rep, så velg en vekt som er tilpasset til at du klarer dette antallet.

Dersom du klarer mindre enn 8 repetisjoner, reduserer du vekten. Klarer du mer enn 10 repetisjoner, ...... ?? Jepp!! Helt riktig!! Da øker du vekten. Men du stopper uansett ikke opp når du når 12 repetisjoner! Fortsett til failure om det så tar 14 eller 15 repetisjoner. Så øker du vekten til neste sett.

Det flotte med dette programmet er at muskelen vil være istand til å ta imot trening 3 ganger i uken, og dermed være i en anabol tilstand mye lenger enn ved f.eks 6 dagers hvile. Akkurat dette er et prinsippsom har mye til felles med HST - trening (mer om dette i en senere artikkel).

Her har du treningsprogrammet:
Øvelse Set x Rep
Knebøy 1 x 8-10
Benspark 1 x 8-10
Bencurl 1 x 8-10
Pullover 1 x 8-12
Hantel Skulderpress 1 x 8-10
Sittende kabelroing 1 x 8-10
Benkpress 1 x 8-10
Hantel Bicepscurl 1 x 8-10
Pushdown 1 x 8-10
Pullups 1 x 8-10
Dips 1 x 8-10
Leggpress 1 x 8-12
Mave (crunches) 1 x 10-15

Programmet skal kjøres med progresjon. Det vil si at du øker belastningen i form av kg for hver uke. Prøv med en ca 5% i vektbelastning for hver uke. 

Har du forsøkt programmet? Post gjerne dine erfaringer/kommenter i feltet under:


Kommentarer

Navn:  E-post: