TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Pre-exhaust

Det man prøver å gjøre med vekttrening er å aktivisere flest mulig muskelfibre. Mange øvelser involverer flere muskelgrupper av ulike styrke og størrelse. Dette vil medfører at de svakere musklene er utslitt før de større muskelene som er involvert i samme øvelse.

Resultatet er da at de større muskelene faktisk har mye mer å gå på når du må avslutte pga at andre muskler roper om at nok er nok.

Det er nettopp dette pre-exhaust (uttrøtting) metoden skal løse. Du isolerer og trener først de sterke musklene, slik at disse allerede har oppnådd en viss slitasje før du begynner med øvelsene som involverer flere muskelgrupper.

Et eksempel er benkpress hvor både bryst, skuldre og triceps er involvert. Brystet er langt sterkere enn de andre to musklene og normalt sett vil triceps og/eller skuldrene feile lenge før brystet har nådd sin toleransegrense.

Ved å isolere brystet først med f.eks. flyes med manualer, vil sannsynligvis brystet "feile" omtrent på samme tid som skuldre/triceps når du går over til benkpress.

Andre muskelgrupper hvor du kan trene etter dette prinsippet er: Rygg, skuldre og fremside av lår.
Kommentarer
Av johnanz 11/9/2021 kl 05:13:
ZkrkNe https://pills2sale.com/#

Navn:  E-post: