TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Descending Sets / Stripping

Stripping vil si at du "stripper" belastningen underveis i en øvelse for å kjøre noen ekstra reps. Det er en metode som brukes for å "sjokke" muskelen, og kan godt legges inn for å variere treningsopplegget ditt. Det er en fin metode å avslutte treningen for en muskelgruppe. 

http://treningkosthold.no/images/articles/article_05.jpg

Dersom din siste øvelse for biceps er hantelcurl, kan du kjøre siste sett hantelcurl som et strip-set, eller om du klarer alle 3 siste settene som strip-set.

Et eksempel på stripping ved hantelcurl:

15 kg 10 rep
12 kg 6 rep
4 kg 8 rep

Du begynner altså med hantler på 20kg, og kjører så mange du klarer (failure). Når du har kjørt til failure, bytter du til et sett lettere hantler (f.eks. 15 kg) og kjører videre med en gang (igjen, så mange du klarer). Dette fortsetter helt til du har avsluttet siste settet med f.eks 4kg's hantler.

Mengden av av "drop sets" kan du variere, men mest vanlig vil være å kjøre 1-2 dropset.

En fin måte å benytte seg av descending sets er å la siste øvelsen på en muskelgruppe bestå av stripp, annenhver uke. Altså du trener 1 uke med din vanlige split, og i neste uke så avslutter du alle muskelgruppene med stripping.

En ting er helt sikkert: Kjører du dette strict vil du få merke smerte, men målet er å holde ut så lenge som mulig. Husk - "No Pain, No Gain".

NB! Vær klar over risikoen for overtrening ved å benytte denne metoden for ofte!


Kommentarer

Navn:  E-post: