Omelett med rødløk og mais
Omelett er sunt og proteinrikt, samtidig er det utrolig lett å variere med ingrediensene, slik at du hele tiden enkelt kan komponere frem nye smaker.
For å prøve ut denne varianten trenger du:
- 2 hele egg
- 1 eggehvite
- 4 stk cherry tomater
- 1/4 rødløk
- 1 ss olivenolje
- 2 ss mais
- 1/4 paprika
Begynn med å hakke løk, tomater og paprika i små terninger og surr de deretter litt sammen med maisen og olivenoljen i en varm stekepanne.
Tilsett deretter pepper og salt (gjerne også litt hvitløkspulver) etter smak, men husk at det alltid er en fordel å bruke minst mulig salt.
Eggene piskes godt sammen med 3 ss vann og helles deretter over blandingen som surrer i pannen.
Omeletten stekes til den har gyllenbrun bunn og kan med fordel brettes over før toppen har stivnet helt.
Et lite steketips er å dra stekespaden frem og tilbake i "røren" helt i starten av stekingen (som om du skulle lage eggerøre). Da går det raskere, og du får gjerne et bedre resultat.
Næringsinnhold
Kcal: |
310 |
Protein: |
23 gr |
Karbohydrat: |
9,5 gr |
Fett: |
19,5 gr |
Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under