TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Torsk i tomatsaus

Torsk er i en klasse for seg selv. Ikke bare når det gjelder smak, men også på at den er supersunn og kan lett tilbredes i en mengde ulike varianter.

Her er en velsmakende vri med tomatsaus.


Ingrendienser for en porsjon
  • 200 gram Benfri torskefilet med eller uten skinn
  • 2-3 poteter
  • 1/2 boks grovhakkede tomater (hermetiske)
  • 1/2 finhakket sjalottløk
  • 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1 ts chilisaus
  • 1/2 dl fiskekraft (fiskebuljong)
  • 1/2 ts finhakket basilikum
  • 1/2 ts finhakket persille
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Begynn først med å koke potetene. Dette tar jo 20-30 minutter, så mens du venter på at de skal bli klar begynner du på sausen.

Sausen lager du ved å glasere løken litt i en gryte med oljen. Den skal bli myk, men ikke stekt.

Tilsett deretter tomatene, chilisausen og fiskebuljongen. Kok sausen på svak/middels varme til den er jevn og har fått en noe tykkere konsistens. Smak til underveis med salt og pepper.

Deretter damper du torskestykkene over en rist i 4-5 minutter. Etter dette legger du de over i gryten og lar torskestykkene trekke sammen med sausen til de er gjennomkokt (5-10 minutter).

Når potetene er ferdige er du klar til å servere.

De ferske urtene kan du strø over fisken og tomatsausen når du har lagt den opp på tallerkenen.

Næringsinnhold

Energi: 330 Kcal

Protein: 43 gram

Karbohydrat: 30 gram

Fett: 3,5 gram


Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under:



Kommentarer

Navn: E-post: