TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

10 Enkle tips for deg som skal begynne på en diett

Her er noen enkle, men effektive tips for deg som skal begynne på den diett og vil ned i vekt.

1. Spis frokost
Selv med dårlig tid om morgenen er det aldri en god ide å droppe frokosten. Etter en lang natt er forbrenningen din på et lavmål og hopper du over frokosten vil du forlenge den lave forbrenningen lenger enn nødvendig. Det er også lettere at man blir fristet for snacks dersom man kommer småsulten på jobb.

2. Spis flere regelmessige måltider
Ved å spise flere mindre måltider om dagen, holder du forbrenningen på et høyre nivå gjennom hele dagen enn om du spiser kun 1-3 ganger om dagen. Fordel matinntaket ditt mellom 5-6 måltider.

3. Vær aktiv
Det sier seg selv at du vil forbrenne mange flere kalorier om du er aktiv gjennom hele dagen. Så i stedet for å sitte i flere timer foran fjernsynet, tar du deg en times spasertur før leggetid.

4. Spis mindre karbohydrater og mer protein
Karbohydrater er svært nyttig for kroppen og fettforbrenningen, men det er svært lett å spise altfor mye karbohydrater. Prøv å ha litt fokus på innholdet i maten du spiser og få i deg mer egg, fisk og hvitt kjøtt.

5. La dagens siste måltid bestå av kun protein
Kroppen har også behov for energi om natten, men siden aktiviteten er svært lav er det mer hensiktsmessig med et proteinrikt måltid enn masse karbohydrater. Bytt ut brødet, med en omelett.

6. Spis deg aldri stappmett
Følelsen du har av å være mett er faktisk et signal kroppen gir deg om at du må slutte å spise. Du har sikkert ignorert dette varselet tidligere og vet hva som da skjer: magesmerter!!! Porsjoner derfor måltidene dine slik at du aldri blir stappmett!

7. Drikk vann gjennom hele dagen
Vann før måltidene kan hjelpe deg til å spise mindre, samt er det mye letter å unngå småspising dersom du drikker vann i stedet. Ha derfor alltid en vannflaske i nærheten.

8. Bruk mye krydder
Ikke bare blir maten mye mer spennende, noe som gjør det lettere å holde dietten. En hel rekke krydder har også termogene egenskaper, noe som forårsaker en bedre fettforbrenning.

9. Få med deg enn venn
Det å begynne på diett sammen med en venn er en meget god ide. Da får du en ekstra grunn til å fokusere på dietten, samt at litt konkurranse kan være veldig motiverende i seg selv.

10. Benytt en kostholdsdagbok 
Skriv ned alt du spiser i en kostholdsdagbok, slik at du har full kontroll over dietten din. Det er også mye vanskligere å spise en liten sjokolade, dersom du først må skrive den ned i dagboken din. Dersom du i tillegg regner ut innhold av proteiner, karbohydrater og fett (ergo kalorier) har du full kontroll.

Ved å opprette en gratis brukerprofil her på treningkosthold.no, får du et verktøy som gjør det lett å holde kontrollen.

Les også vår del 2 av denne artikkelen.

Diskuter gjerne denne artikkelen i kommentarfeltet under:Kommentarer

Navn:  E-post: